26 Ocak 2016 Salı

kardan adam maskemiz

Malum havalar karlı , bir aydır karlar altındayız desek abartmış olmayız. Bende kardan adam etkinlikleri hazırlıyorum kereme. Bugünde kardan adam maskesi yaptık. Gerçi kerem hayalet oldum deyip apartmandakileri korkutma turuna çıksada , biz kardan adam maskesi yaptık :)



çıktı almak isteyen anneler için( pdf dosyasında 7 çeşit maske var istediğinizin çıktısını alarak hazırlayabilirsiniz): BURAYA BİR TIK( HERE ) mutlu,huzurlu,bol aktiviteli günler


23 Ocak 2016 Cumartesi

sayı avı

Pintereste gördüğüm güzel bir sayı oyunu oynadık kuzumla .Kerem adını  sayı avı olarak koydu . Numaramız bir sayfadaki bütün birleri işaretliyorsunuz. Alt satırda ise sayı kadar boyama yapıyorsun.Kerem boyamayı sevmediği  için kafasına göre takıldı biraz :). Kimine çarpı koydu kerem , kimini yuvarlak içine aldı.










çıktı almak isteyen anneler için : BURAYA BİR TIK mutlu,huzurlu,bol aktiviteli günler


15 Ocak 2016 Cuma

kardan adam hafıza oyunu

Bugün farklı bir oyun hazırladım. Kardan adam hafıza oyunu yaptım kereme.Kardan adamlarımızı kesip üst kısımdan başka kağıda yapıştırdım. Sonra onları kardan adamlarımıza göre kestim. Asetatlı kalemle sayılar yazdım. Farklı şekilde sıralayıp aynı olanları bulup eşleştirmesini istedim . Kerem bu tarz oyunlarda başarılı , tabletinde de var ve beni çok şaşırtıyor doğrusu. Oyun baya eğlenceli geldi  ve birkaç kez oynadı kuzum.










çıktı almak isteyen anneler için: BURAYA BİR TIK mutlu, huzurlu, bol aktiviteli günler

13 Ocak 2016 Çarşamba

kardan adam kuklalarımız

Kardan adamlı harika etkinlikler buldum. Kar sonrası özlemimizi giderdik. Malesef ikinci dalga kar alarmı verilirken iyi gider bence bu etkinlikler. İlk önce kardan adamlı kuklalar yaptık. Pipete kuklalarımızı kesip yapıştırdık. Sonra kerem oynamaktan sıkılınca oyun hamuruna saplayıp sakladık. İstediği zaman oynayıp sıkılınca bu şekilde koruduk kuklalarımızı.




çıktı isteyen anneler için : BURAYA BİR TIK mutlu,huzurlu,bol aktiviteli günler


8 Ocak 2016 Cuma

dikkat güçlendirme seti

Adeda dikkat güçlendirme setimiz geldi. İçeriği çok güzel.Bu setin amacı görsel dikkati arttırarak çok kısa sürede doğru şekilde çözebilmeyi sağlamak.Bu bize sınavlarda kısıtlı sürede doğru çözmede faydalı olacak herkeze tavsiye ediyorum bu setleri. Almak isteyenler varsa  keremlegunler@gmail.com  mail. adresine mesaj atarlarsa bende yaşlarına uygun seti yollarım. Fiyatı 60.00 tl . 9 yaşa kadar 3'lü set , 9 yaştan sonra tek kitap halinde düşünen dostları bekliyorum.





mutlu,huzurlu, bol aktiviteli günler

ketçaplı mısırlarımız

pintereste gördüğüm güzel bir etkinlik yaptık. Patlamış mısırlar yaptık pamuktan , sonra kabına yapıştırdık. Faydalandığımız bloger'ın kuzusu hardallı yemeyi çok seviyormuş. Hardal görüntüsü olsun diye sarı gıda boyasını sulandırmış ve damlalıkla mısırların üzerine dökmüş. Bizde de kırmızı gıda boyası vardı bizde ketçaplı olsun dedik . Pamukları yuvarladık beraber ve yapıştırdı kuzum. Damlalık sayesinde sulandırılmış gıda boyası döktük mısırlarımızabe böylece  parmak kaslarımız çalıştı bu etkinlik sayesinde












çıktı almak isteyen anneler için :  BURAYA BİR TIK mutlu,huzurlu,bol aktiviteli günler



5 Ocak 2016 Salı

yılbaşı ağacımızla sayı eşleştirme

Yılbaşı etkinliği olarak grubumda paylaşmıştım , ama biz sayı eşleştirmede kullandık. Sticer sayılarla eşleştirme yaptık. Çok basit bir etkinlikti ama biz çok eğlendik. Tavsiye edeceğim bir etkinlik oldu. Aynı sayılardan  2 yada 3 tane var aaaaaaa burdada 2 var 3 var anniş bir tane daha 4 buldum derken güzel bir akşam etkinliği oldu.









çıktı almak isteyen anneler için:  BURAYA BİR TIK mutlu,huzurlu,bol aktiviteli günler

2 Ocak 2016 Cumartesi

kuma sayı yazma

Montessori sayılarla tane hesabı yapmıştık geçen gün, bugünde elle çizip pekiştirmek istedik. Siz nasıl isterseniz hazırlayabilirsiniz bu etkinliği,tuzla,irmikle, kumla yada bizim gibi çiçek kumuyla hazırlanabilir. Noktalardan takip ederek yapıyorda , yalnız çizmede biraz başarısız kuzum. 1 ve 3 de sorun çıkmadı , 2 sayısını başaramadı yılan çiziyor 2' yi yaparken , 5 'dede problem yok 4'de eh işte öyle böyle tamamladık.Biraz zorlasada keremi güzel bir etkinlik oldu.




mutlu,huzurlu,bol aktiviteli günler